Hästi šokolaadine kook, mis leevendab ühtlasi nii suurt šokolaadiisu kui ka munavalgete üleküllust külmkapis.
- 200 g piimašokolaadi
- 200 g tumedat šokolaadi
- 180 g võid
- 180 g suhkrut
- 6 munavalget
- 75 g nisujahu
Glasuur:
- 100 g tumedat šokolaadi
- 1 dl 35% koort
- soovi korral vaarikaid
Sulata šokolaad ja või. Vahusta munavalged suhkruga. Sega jahu šokolaadi-või massi hulka ja kõige lõpus lisa ettevaatlikult munavalgevaht. Kalla 24 cm-se koogivormi sisse ning küpseta 175-kraadises ahjus ca 50 minutit.
Glasuuriks sulata šokolaad ja sega koorega. Määri koogile ja lisa soovi korral vaarikaid.
Retsept: Nami-nami foorumist, kasutaja Lilly Munster, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Greeta Roosileht
Tere, tekkis küsimus selle kohta, et kas seda kooki annaks teha ka neljakandilisse vormi (natuke suuremasse siis kui ringi oma). Kas küpseks sama hästi kui ringi vormis?
Aitäh ette ära
Eva@Perenaine
Jah, küpseb kenasti, tee julgelt.
Heli
Huvitav, et 70% šokolaadiga jäi see kook ikka väga mõru kuigi on piimašokolaadiga pooleks ja suhkrut ka veel lisaks. Muidu šokolaadikookides 70% kasutangi ja teistesse kookidesse sobib. Šokolaad ju ise polegi nii mõru.