Šokolaadine versioon prantsusepärastest hõrkudest küpsetistest, mis valmivad üllatavalt lihtsate koostisainetega.

  • 250 ml piima
  • 1/2 vanillikaun
  • 35 g võid
  • 45 g šokolaadi, 70%, peenelt hakitud
  • 110 g suhkrut
  • 40 g nisujahu
  • 1 muna
  • 1 munakollane
  • 1 spl rummi

Kuumuta keemiseni piim, või ja poolik vanillikaun. Puista šokolaad piima sisse ja sega tublisti, et kõik sulaks ja seguneks.

Klopi muna, munakollane ja suhkur kokku. Võib kasutada tuhksuhkrut, seguneb kergemini, aga ei ole tingimata vajalik. Sõelu munasegusse jahu, sega ning vaata, et tükke ei jääks. Nüüd lisa šokolaadi-piimasegu ning rumm. Jahuta jäävannis, kata kilega ja tõsta ööpäevaks külmkappi seisma.

Enne küpsetama asumist valmista ette cannelévormid. Kuumuta ahi 200 kraadini. Eemalda vanillikaun ja sega tainas veel kord lusikaga läbi. Täida vormid, jättes umbes 8mm äärest tühjaks. Küpseta ahju allosas 15 minutit, siis keera ahi 180 kraadi peale ja küpseta veel umbes 40- 45 minutit, oleneb vormidest.

Serveeri soojalt.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)