Krõbedad (võivabad) kuivikud, mis sisaldavad rohkelt mandleid ja šokolaadi.

  • 220 g nisujahu
  • 65 g kakaopulbrit
  • 1 tl soodat
  • 0,25 tl soola
  • 3 suurt toasooja muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 125 g mandleid
  • 120 g tumedat šokolaadi

Sega omavahel jahu, kakao, sooda ja sool. Klopi lahti munad, suhkur ja vanilliekstrakt, sega vähehaaval juurde kuivained, viimasena sega juurde hakitud mandlid ja hakitud šokolaad. Sega tainas ühtlaseks, jaota tainas kaheks. Vormi kaheks küpsetusplaadi pikkuseks pätsiks.

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes nende vahele piisavalt ruumi. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit, kuni pätsid katsudes küpsed tunduvad. Võta ahjust välja ja lase 15 minutit jahtuda.

Tõsta kumbki päts lõikelauale ja lõika sakilise noaga veidi diagonaalselt 1-1,25 cm viiludeks. Laota kuivikud ahjuplaadile ning pane uuesti u. 15-20 minutiks ahju ja küpseta mõlemalt poolt krõbedaks.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)