Kodutehtud digestive küpsised, niisama krõbistamiseks või toorjuustukoogi põhjaks.

  • 100 g täisteranisujahu
  • 100 g keskmise jahvatusega kaerajahu
  • 50 g pehmet pruuni suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit või 0,5 tl söögisoodat
  • noaotsatäis soola
  • 100 g võid
  • 1 – 2 sl piima

Sega kuivained omavahel. Haki külm või ja näpi see kuivainete juurde, kuni saad sõmera puru. Lisa niipalju piima, et saad niiske taina. Pane tainas 15 minutiks külmkappi tahenema. Pane tainas kahe toidukile vahele ning rulli ettevaatlikult 3 mm paksuseks. Lõika tainast 6-7 cm läbimõõduga kettad. Tõsta tainakettad kergelt võitatud ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni küpsised on kuldsed ning sõrmega katsudes küpsenud.

Tõsta küpsetusplaat ahjust välja ning lase 5 minutit jahtuda. Siis libista küpsised metallrestile jahtuma. Digestive küpsised säilivad 2-3 päeva õhukindlas karbis.

Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Janne Lass (Perenaine.ee)