shokolaadi muffinid

Tõeliselt mahlased vaarikased muffinid, mis püsivad värsked ka küpsetamisjärgsel päeval. Sellest kogusest saad 12 muffinit.

  • 200 g nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1,2 dl suhkrut
  • 125 g hapukoort
  • 1,25 dl piima
  • 150 g võid
  • 2 väiksemat muna
  • 130 g vaarikaid
  • 130 g 55% tumedat šokolaadi
  • 2 spl Demerera suhkrut

 

Sega jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Sega suuremas kausis hapukoor ja piim. Sulata või ning kalla hapukoore-piima segu hulka, lisa munad ja sega ühtlaseks. Lisa kuivained ning seejärel hakitud šokolaad ja vaarikad.

Täida muffinipesad tainaga, raputa peale demerera suhkrut ning küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit.

Nippe ja nõuandeid: kui kasutad sügavkülmutatud vaarikaid, ära neid eelnevalt üles sulata.

Retsept: Bourke Street Bakery “All things sweet”, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)