Tõeliselt mahlased vaarikased muffinid, mis püsivad värsked ka küpsetamisjärgsel päeval. Sellest kogusest saad 12 muffinit.
- 200 g nisujahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 1,2 dl suhkrut
- 125 g hapukoort
- 1,25 dl piima
- 150 g võid
- 2 väiksemat muna
- 130 g vaarikaid
- 130 g 55% tumedat šokolaadi
- 2 spl Demerera suhkrut
Sega jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Sega suuremas kausis hapukoor ja piim. Sulata või ning kalla hapukoore-piima segu hulka, lisa munad ja sega ühtlaseks. Lisa kuivained ning seejärel hakitud šokolaad ja vaarikad.
Täida muffinipesad tainaga, raputa peale demerera suhkrut ning küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit.
Nippe ja nõuandeid: kui kasutad sügavkülmutatud vaarikaid, ära neid eelnevalt üles sulata.
Retsept: Bourke Street Bakery “All things sweet”, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)