Tõeliselt mahlased ja šokolaadisest tummised küpsetised, milles krõbedad pekaanpähkli tükid.
- 455 g tumedat šokolaadi
- 45 g võid
- 2,5 dl suhkrut
- 40 g maisitärklist
- 3/4 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 3 muna
- 55 g pekaanpähkleid
Küpsetamisele eelneval päeval haki šokolaad ja eralda 340 grammi. Sulata see kuumavee vanni kohal. Sulata või eraldi potis ja sega sulanud šokolaadi hulka.
Sega suhkur (suhkrut läheb tõesti nii palju, kuid küpsised ei saa siiski ülimagusad mõru šokolaadi tõttu), tärklis, küpsetuspulber ja sool. Lisa munad ja klopi taigen ühtlaseks. Nirista sisse šokolaadi-või segu ja seejärel ülejäänud hakitud šokolaad (115 g) ja hakitud pekaanpähklid. Kalla lamedasse ahjuvormi (pane selle põhja küpsetuspaber), pane peale toidukile ja aseta üleööks külmkappi.
Küpsetamise päeval murra taigen kätega parajateks tükkideks (ca 50 g /küpsise kohta, vt. foto all). Vormi taigen peopesas lapikuks, küpsisekujuliseks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (vt foto 2 all). Küpsised ei kerki väga, seega pole palju ruumi vahele tarvis.
Küpseta 8 minutit 190-kraadises ahjus. Küpsised on valmis kui näed, et need on servadest tahenenud, kuid keskelt veel pehmed. Lase kümmekond minutit ahjuplaadil taheneda ning eemalda siis plaadilt tordilabidat kasutades (küpsised on soojalt üsna pehmed).
Sellest kogusest saad kaks ahjuplaaditäit küpsiseid.
Retsept: Dominique Ansel, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)