Peet sobib šokolaadikooki nii keedetult kui toorena ja hoiab koogi kaua mahlasena. Katteks on hapukoore-šokolaadi glasuur.

  • 250 g šokolaadi (vähemalt 50% kakaosisaldusega, näiteks Bitter)
  • 3 suurt muna
  • 200 g suhkrut
  • 100 ml päevalilleõli
  • 1 tl vanilje-ekstrakti
  • 150 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g jahvatatud mandleid
  • 250 g värsket peeti

Glasuur:

  • 100g tumedat šokolaadi (näiteks Bitter)
  • 75 g tuhksuhkrut
  • 75 g hapukoort

Määri 24 cm-se läbimõõduga rõngasvorm võiga ja puista üle jahuga. Sulata tükeldatud šokolaad mikrolaineahjus või vesivannil. Lase pisut jahtuda.

Munad, suhkur ja õli vahusta miksriga kreemjaks. Lisa vanilje-ekstrakt ja sõelu hulka küpsetuspulbri ja soodaga segatud jahu ning jahvatud mandlid.

Koori ja riivi peet peene riiviga. Lisa munavahule sulatatud šokolaad ja riivitud peet. Sega ühtlaseks ja vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures, ahju keskosas umbes 50 minutit.

Glasuuri jaoks sulata šokolaad, sega hulka toasoe hapukoor ja tuhksuhkur ning määri segu jahtunud koogile.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)