Šokolaadi-pähklimääre ehk kodune Nutella

Nagu Nutella, aga palju šokolaadisem!

  • 85 g röstitud sarapuupähkleid
  • 200 g 70% šokolaadi
  • 200 ml vahukoort
  • 100 g võid
  • 30 g-50 g suhkrut, vastavalt maitsele

Purusta pähklid köögikombainis täiesti peeneks jahuks, aga kui kellelegi meeldib väike krõmps, siis võib jätta ka pisut suuremaid tükikesi.

Pane vesivannile kaussi tükkideks murtud šokolaad, vahukoor, või ja suhkur. Lase vaikselt sulada, aga ära mingil juhul sega! Samal ajal steriliseeri kaks 225 ml suurust purki.

Kui šokolaad tundub olevat sulanud (selleks kulub umbes 5 – 7 minutit), sega purustatud pähklid sinna hulka. Vaata, et oleks kõik ühtlane ja pane kohe soojana purki.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Saiavorm
Järgmine postitus
Šokolaadikook ilma jahuta
2 Kommentaari

February 10, 2015

Kas vahukoort peab vahustama ka ja kas kogu selle šokolaadi ja teiste asjade jooksul ei või neid kordagi segada või siis võib ja pärast sulamist ei või?


    February 10, 2015

    Vahukoort ei tohi vahustada. Ennem ära üldse sega kui šokolaad on sulanud ja lisad pähklid, sest vahukoor läheb kergesti tükiliseks. Seega segada kergete liigutustega alles kõige lõpus.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Saiavorm

Magustoitude klassika. Valmista vormis, mis on umbes 20-30 cm läbimõõduga.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.