Soe kartulisalat rukola ja köögiviljadega

Rikkalik salat, mille tähelepanu keskmes on krõbedad praekartulid. Kogused kahele.

  • 100 g rukolat
  • 2 keedumuna
  • 8-10 kirsstomatit
  • peotäis parmesanilaadset juustu, viilutatuna
  • kaks kuhja idandeid
  • 5-7 keedukartulit
  • röstitud piiniapähkleid või kõrvitsaseemneid

Salatikaste:

  • 1 sl sidrunimahla
  • 3 sl oliiviõli
  • 1 tl vedelat mett
  • soola, pipart

Sega kokku salatikaste ning sega pestud ja nõrutatud rukolaga. Jaga salat kahe taldriku peale. Tõsta peale parmesani juust.

Lõika kirsstomatid ja munad sektoriteks ning tõsta salatile.

Prae kartulid krõbedaks ja pruuniks. Tõsta salati keskele ja aseta kõige peale idandid.

Raputa üle musta pipra ja piinipähklitega ning serveeri kohe.

Nippe ja nõuandeid: 

  • Lisa salatisse ka praetud suvikõrvitsaviile ja/või avokaadot.
  • Muna peale võid lisaks pigistada näiteks Thousand Islands salatikastet.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Västerbottenpaj e. pirukas Rootsi Västerbotten juustuga
Järgmine postitus
Tofu tikka masala
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Västerbottenpaj e. pirukas Rootsi Västerbotten juustuga

Pirukas Västerbottensost juustuga, mis pärineb Põhja-Rootsist. Seda Rootsi juustu on tekstuuri poolest võrreldud Parmesaniga, ent maitseb siiski täiesti omapäraselt ja seetõttu ei soovitata teiste juustudega asendada.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.