Rikkalik salat, mille tähelepanu keskmes on krõbedad praekartulid. Kogused kahele.
- 50 g rukolat
- 1-2 keedumuna
- 8-10 kirsstomatit
- peotäis parmesanilaadset juustu, viilutatuna
- kaks kuhja idandeid
- 5-7 keedukartulit
- röstitud piiniapähkleid või kõrvitsaseemneid
Salatikaste:
- 1 sl sidrunimahla
- 3 sl oliiviõli
- 1 tl vedelat mett
- soola, pipart
Sega kokku salatikaste ning sega pestud ja nõrutatud rukolaga. Jaga salat kahe taldriku peale. Tõsta peale parmesani juust.
Lõika kirsstomatid ja munad sektoriteks ning tõsta salatile.
Prae kartulid krõbedaks ja pruuniks. Tõsta salati keskele ja aseta kõige peale idandid.
Raputa üle musta pipra ja piinipähklitega ning serveeri kohe.
Nippe ja nõuandeid:
- Lisa salatisse ka praetud suvikõrvitsaviile ja/või avokaadot.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)