Mõnus maiustus, mis maitseb nii suurtele kui väikestele.
- 125 g toasooja võid
- 300 g tumedat šokolaadi
- 60 ml siirupit
- 200 g küpsised
- 100 g väikeseid vahukomme
Sulata paksu põhjaga kastrulis või, šokolaad ja siirup. Tõsta umbes 125 ml saadud segu välja ja pane kõrvale.
Purusta küpsised köögikombainis või tambi käsitsi peenemaks. Jäta mõlemal juhul nii puru kui suuremaid küpsisetükke. Sega peenestatud küpsised sulatatud šokolaadiga. Lisa vahukommid.
Kalla segu ruudukujulisele (23 x 23 cm ) fooliumalusele ja määri laiali. Kalla peale varem kõrvale pandud šokolaadisegu ja silu pealt tasaseks. Pane segu vähemalt paariks tunniks või terveks ööks külmkappi. Lõika mass 24 piklikuks batooniks ja raputa peale tuhksuhkrut.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)