Koolitüdruk Johanna kutsub kõiki meie nooremaid lugejaid üles tegema ise kanawrappi ja vaarikajogurtit. Kaasasoleva fotomaterjali abiga on söögitegemine “puust ja punaseks” tehtud – seega kõik koolilapsed enne kooli algust kööki head-paremat valmistama!

Kana- ja mangowrapid

  • 4 nahata kanafileed
  • 2 spl õli
  • 2 mangot
  • 4 spl majoneesi
  • 2 spl mango tšatnit
  • ühe laimi mahl
  • 12 tortillat
  • 1 väike kimp rukolat (või muud lehtsalatit)
  • soola, pipart, rohelist sibulat

1) Kuumuta pannil õli ja prae kanafileed mõlemalt poolt, kuniks need on läbi küpsenud. Raputa üle soola ja pipraga. Lase lihal jahtuda, tükelda väiksemateks tükkideks.

kanawrapid2

2) Koori mangod ja lõika viiludeks. Sega majonees mango, mango tšatni ja laimimahlaga ning sega hulka kanatükid ning 0,5 tl soola ning pipart.

kanawrapid13) Jaga segu tortilladele, raputa peale rohelist sibulat ja rukolat ja rulli wrapid kokku.

kanawrapid3

kanawrapid4

kanawrapid5

Vaarika-jogurti jäätis

  • 50 g tuhksuhkrut
  • 300 g külmutatud vaarikaid
  • 4 spl vedelat mett
  • 500 g maitsestamata jogurtit
  • kaunistamiseks erinevaid värskeid marju

1) Pane tuhksuhkur ja vaarikad mikserisse ning mikserda ühtlaseks seguks. Lisa mesi ja jogurt, mikserda veel kuniks segu on ühtlane.

jaatis1

2) Tõsta segu lusikaga külmutamist taluvasse nõusse ja lase sügavkülmikus seista ca 5 tundi. Sega aeg-ajalt, võta külmikust ja klopi massi lusikaga (iga tunni aja tagant).

jaatis23) Serveerimiseks võta jäätiselusikaga jäätisest pallid ja tõsta kausikestesse. Kaunista värskete marjadega.

jaatis3

jaatis4

Retseptid raamatust “Kokaraamat tüdrukutele”, kirjastus Sinisukk. Fotod tegi Janne Lass.

kokaraamat_tydrukutele