Eesti Parim Toiduaine 2018 konkursi Rahva Lemmiku hääletuse võitis Kalevi Maiuspala tume šokolaad täidisega, mis kogus fännidelt ligi 2500 häält.
Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on Maiuspala šokolaad taas üks hea näide sellest, kuidas legendaarne nostalgiatoode saab uues formaadis meeletu menu osaliseks ning kasvatab ka originaaltoote müüke.
“Maiuspala on olnud Eestis müügil alates 1956. aastast ning on tõestanud ennast tarbijate silmis juba aastakümneid. Kui kommikarp on olnud omal kohal ennekõike kingitusena külla või sünnipäevale minnes, siis Maiuspala šokolaad on saanud paljude Eesti maiasmokkade kingituseks iseendale – see on piisavalt väike ja seetõttu ka kommikarbist oluliselt soodsam,” selgitas Potisepp toote edu tagamaid.
Rahva Lemmiku hääletusel paistis suure poolehoidjate hulgaga silma ka Nudist Peenjoogivabriku eksklusiivne vahutav rabarberivein Rabarbra.
“See Nõmmel asuvas vabrikus piiratud koguses valmistatav rabarberijook hoiab pidevalt Eesti tarbijaid ärevuses – uue partii valmimist oodatakse hinge kinni hoides ning müüki jõudes saab see otsa loetud tundidega. Rabarbra on fenomen, mis väärib kahtlemata tunnustamist,” sõnas Potisepp.
Tihedas rebimises tuli Rahva Lemmiku hääletusel kolmandale kohale Foodstudio Punase veini kaste ettevõttelt Puljong OÜ.
Tooted, mida Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamiskomisjon tunnustab kuldmärkidega, ning parimad piirkondlike väike-ettevõtete tooted kuulutatakse välja 25. aprillil.