Hõrk küpsetis lehttainast ja rabarbrist, mis on eriti lihtsasti valmiv.

  • 400 g valmisrullitud pärmi-lehttainast
  • 8 juppi ahjurabarbrit, 9 cm pikkusega
  • 4 ruutu valget šokolaadi, hakitud (valikuline)
  • pintseldamiseks muna-piimasegu

Ideaalses olukorras peaks õnnestuma sellest tainast lõigata kaheksa ühesugust kolmnurka, umbes 18 cm kõrged ja lühima küljega kuskil 9 cm – 10 cm. Tainast ei ole vaja enam õhemaks rullida, see võiks olla nii 4 mm-5 mm, nagu pakis on.

Aseta kolmnurgad lauale, lühim serv enda poole. Tee lühima serva keskele 1cm pikkune sisselõige. Aseta rabarbritükk otse sisselõike kohale, paralleelselt lühima servaga (vaata alumist pilti), soovi korral puista peale natuke valget šokolaadi ja rulli tainakolmnurk tihedalt kokku, alustades rabarbripoolsest otsast.

Tõsta saiakesed paberiga kaetud ahjuplaadile, jättes kerkimiseks piisavalt ruumi.

Pintselda muna-piimaseguga, katsu plaadile mitte tilgutada, need lähevad küpsemise ajal kuumal plaadil tõenäoliselt kõrbema. Kata ja lase soojas kerkida umbes 100 minutit või natuke rohkem, oleneb temperatuurist. Kui nad on üleni kohevad ja paksuks kerkinud, siis lülita ahi sisse. Pintselda õrnalt veel kord munaseguga ja küpseta 190-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit.

rabarber_croissant2

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)