Tõeliselt maitsev mahlane-martsipanine kook.

Muretaigen:

  • 4 dl nisujahu
  • 2 sl suhkrut
  • 150 g võid
  • 2-3 sl vett

Täidis:

  • 500 g rabarbrivarsi
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 100 g martsipani

Kate:

  • 300 g hapukoort
  • 2 muna
  • 0,5 dl suhkrut

Valmista muretainas. Selleks lisa kuivainetele külmad võitükid ja näpi need jahuga sõmeraks massiks. Enne kui või on lõplikult jahuga segunenud, lisa külm vesi ja sõtku kiirelt ühtlaseks massiks. Suru 24 cm-se lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele ning aseta pooleks tunniks külmkappi. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Puhasta rabarber ning lõika väikesteks tükkideks, sega suhkruga ning jäta ca 20 minutiks seisma. Kalla eraldunud vedelik ära ja aseta rabarberitükid eelküpsetatud põhjale, raputa peale kaneeli. Murenda peale martsipanitükid ning vala peale omavahel kokkusegatud katteained. Küpseta 180 kraadi juures 50 minutit. Enne söömist lase täielikult jahtuda.

Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)