Lihtsalt ja kiirelt valmiv mahlane rabarbrikook, mille koogipõhi valmib mandli- ja riisijahuga.
Koogipõhi:
- 120 g mandlijahu
- 50 g riisijahu
- 30 g kookoshelbeid
- 80 ml roosuhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- 80 g (rapsi)õli
- 2 muna
Kate:
- Ca 300 g rabarberivarsi
- 2 spl roosuhkrut
- 50 ml mandlilaastusid
Sega kokku koogipõhja ained ja määri tainas küpsetuspaberiga kaetud 35×18 cm suurusesse ahjuvormi. Tükelda rabarberid ja jaota tainale. Raputa peale suhkur ja mandlilaastud. Küpseta 185-kraadises ahjus ca 35 minutit.
Retsept: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Kristi
Tere. Kas selle koogi võiks teha ka ainult mandlijahuga?
Eva@Perenaine
Kahjuks mitte. Aga võid riisijahu asemel nt nisujahu kasutada.
Kristi
Mul just vaja gluteenivaba kooki, seega variant siis kasutada osaliselt gluteenivaba jahu.