
Lihtsasti valmiv mahlane ja kosutav purukook, mis maitseb värskendavalt hapukas tänu rabarberile.
Taigen:
- 250 g nisujahu
- 1 dl suhkrut
- 2 dl kookoshelbeid
- 250 g võid (82%)
Täidis:
- ca 300 g rabarberivart
- 750 g hapukoort
- 2 sl nisujahu
- 3 muna
- 1,5 dl suhkrut
Purutainaks sega omavahel kuivained. Lõika külm või kuubikuteks ja töötle sõrmede abiga kuivainete sisse purutainaks. Laota 3/4 koogivormi (30×35 cm ahjuplaat) põhja.
Täidiseks sega kokku hapukoor, munad, jahu ja suhkur. Vala täidisemass tainapuru peale ning kata see hakitud rabarberiga. Kõige peale puista ülejäänud puru.
Küpseta 200-kraadises ahjus ca 40 minutit (kuniks kate on pealt pruunikas). Enne vormist eemaldamist lase pisut taheneda.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)