Lihtsasti valmiv mahlane ja kosutav purukook, mis maitseb värskendavalt hapukas tänu rabarberile.

Taigen:

  • 250 g nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 2 dl kookoshelbeid
  • 250 g võid (82%)

Täidis:

  • ca 300 g rabarberivart
  • 750 g hapukoort
  • 2 sl nisujahu
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut

Purutainaks sega omavahel kuivained. Lõika külm või kuubikuteks ja töötle sõrmede abiga kuivainete sisse purutainaks. Laota 3/4 koogivormi (30×35 cm ahjuplaat) põhja.

Täidiseks sega kokku hapukoor, munad, jahu ja suhkur. Vala täidisemass tainapuru peale ning kata see hakitud rabarberiga. Kõige peale puista ülejäänud puru.

Küpseta 200-kraadises ahjus ca 40 minutit (kuniks kate on pealt pruunikas). Enne vormist eemaldamist lase pisut taheneda.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)