Rabarberi-apelsini plaadikook

Karamellise põhja ja pehme apelsinimaitselise põhjaga rabarberikook.

Põhi:

  • 100 g võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 dl nisujahu
  • näpuotsaga soola

Põhja peale:

  • 500 g rabarbereid

Kate:

  • 4 muna
  • 1 apelsini mahl ja riivitud koor
  • 1,5 dl suhkrut
  • 0,75 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa jahu ja sool ning sega ühtlaseks. Suru tainas kandilise, nt 22 × 32 cm suuruse ahjuvormi põhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit.

Katte tarvis vahusta kergelt munad suhkruga. Sega hulka apelsinist pressitud mahl, riivitud apelsinikoor ja küpsetus­pulbriga ühendatud jahu.

Tükelda rabarberid, puista eelküpsetatud põhjale ja laota peale kate. Küpseta veel 25–30 minutit.

Retsept: Lia Virkus, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarberikook biskviitkattega
Järgmine postitus
Mannavaht rabarberiga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberikook biskviitkattega

Rabarbrikookide klassika, tuntud nii mõnelegi meist juba lapsepõlvest.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.