Karamellise põhja ja pehme apelsinimaitselise täidisega rabarberikook.
Põhi:
- 100 g võid
- 1,5 dl suhkrut
- 2 dl nisujahu
- näpuotsaga soola
Põhja peale:
- 500 g rabarbereid
Kate:
- 4 muna
- 1 apelsini mahl ja riivitud koor
- 1,5 dl suhkrut
- 0,75 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa jahu ja sool ning sega ühtlaseks. Suru tainas kandilise, nt 22 × 32 cm suuruse ahjuvormi põhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit.
Katte tarvis vahusta kergelt munad suhkruga. Sega hulka apelsinist pressitud mahl, riivitud apelsinikoor ja küpsetuspulbriga ühendatud jahu.
Tükelda rabarberid, puista eelküpsetatud põhjale ja laota peale kate. Küpseta veel 25–30 minutit.
Retsept: Lia Virkus, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)