rabarberikook

Karamellise põhja ja pehme apelsinimaitselise täidisega rabarberikook.

Põhi:

  • 100 g võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 dl nisujahu
  • näpuotsaga soola

Põhja peale:

  • 500 g rabarbereid

Kate:

  • 4 muna
  • 1 apelsini mahl ja riivitud koor
  • 1,5 dl suhkrut
  • 0,75 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa jahu ja sool ning sega ühtlaseks. Suru tainas kandilise, nt 22 × 32 cm suuruse ahjuvormi põhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit.

Katte tarvis vahusta kergelt munad suhkruga. Sega hulka apelsinist pressitud mahl, riivitud apelsinikoor ja küpsetus­pulbriga ühendatud jahu.

Tükelda rabarberid, puista eelküpsetatud põhjale ja laota peale kate. Küpseta veel 25–30 minutit.

Retsept: Lia Virkus, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)