Maitsev kooslus pohladest ja magusatest iiriskommidest. Kook on parim jahtunult, soojalt ehk liiga nätske. Munavaba.
- 6 dl nisujahu
- 1,5 dl suhkrut
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 1 pakk iiriseid (Kiss-Kiss)
- 1,5 dl pohli
- 3 dl hapupiima
- 1 dl vedelat mett või siirupit
- 150 g võid (sulatatud)
Sega kuivained, lisa kolmeks lõigatud kommid ja pohlad ning sega läbi. Lisa sulatatud või, siirup ja hapupiim.
Sega ja kalla tainas 22 cm-se läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit. Valmis kook on pealt kuldpruun ja krõbe ning seest pehme.
Nippe ja nõuandeid:
- Kui soovid vähem magusamat kooki, ei ole vaja siirupit lisada.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Merliina
Proovisin, väga hea ja magus. Arvan, et pohli võib julgelt rohkem panna ja siirupit/mett ei pea üldse lisama. Tuleb piisavalt magus.