Põhi:
- 150 g piparkooke
- 60 g võid
Täidis:
- 600 g kohupiima
- 100 g hapukoort
- 3 muna
- 100 g suhkrut
- 100-150 g pohli
- 1 spl maisitärklist
Peale:
- 150 g hapukoort
- 50 g tuhksuhkrut
Kaunistuseks:
- 50 g piparkooke
- söödavaid lumehelbeid
Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru piparkoogipuru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi (22-24cm), tõsta külmikusse ootele.
Täidise jaoks vahusta kergelt munad suhkruga, sega juurde kohupiim ja hapukoor. Kui kasutad külmutatud pohli, sega pohlad maisitärklisega ja lisa seejärel kohupiimasegusse. Vala kohupiimatäidis põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 30-45 minutit või kuni kook on pealt helekuldne.
Võta kook ahjust. Jahuta u. 15 minutit ning kata ühtlaselt tuhksuhkruga segatud hapukoorega. Jahuta toatemperatuurile ja tõsta külmikusse maitsestuma.
Kaunistuseks purusta piparkoogid ja pudista puru koogile, lisa soovi korral söödavaid lumehelbeid.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
kristi
Olen seda kooki teinud sel hooajal juba kolm korda. Olen kasutanud marjadena nii vaarikaid kui mustikaid. Ja tulemus on alati suurepäerane. Lihtne ja tõepoolest “jõuluhõnguline” kook!
Kristi
Küsimus, kas koogivälisääred peaksid ka olema piparkoogipuru ja võiseguga kaetud? Et koogivormiääred peaks ka piparkoogipuruga katma? Üritasin proovida nii teha, kuid küpsetuspaberi külge ei jäänud see puru mitte kuidagi. Aga pildi epalt tundub et nagu äärtes oleks ka piparkoogipuru.
Eva@Perenaine
Kristi, ei pea välisääri puruga katma! Need lähevad küpsetamise käigus pisut pruuniks – see paistabki pildilt.