Mahlased ja kaneelised muffinid krõbeda purukattega. Muffineid saad teha ka gluteenivabalt.

Muffinitainas:

  • 200 g nisujahu (või 100 g riisijahu, 60 g mandlijahu, 40 g kartulitärklist)
  • 0,5 dl suhkrut
  • 0,5 dl kookossuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 muna
  • 1 dl rapsiõli
  • 1 dl piima
  • ca 100 g mustikaid, kirsse

Kate:

  • 70 ml pruuni suhkrut
  • 30 g nisujahu (või võrdses koguses riisi- ja mandlijahu)
  • 1 tl kaneeli
  • 35 g külma võid, kuubikuteks lõigatud

Vispelda munad ja suhkur, lisa õli ja piim. Sega kuivained ja lisa muffinitainale, võimalikult vähe segades. Lisa mustikad ja kirsid – kui külmutatud, ära neid üles sulata. Tõsta muffinipesadesse (8 tk). Katteks näpi ained purutainaks ja pudista muffinitele.

Küpseta 185-kraadises ahjus ca 25 minutit.

Retsept: Mari-Liis Ilover (muudatustega), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)