Kakaose glasuuriga kaetud jõuluteemalised šokolaadimuffinid. Sobivad nii kinkimiseks kui ka jõululaua maiusroaks. Sellest kogusest saad 12 muffinit.
Muffinid:
- 75 g õli
- 125 g heledat muscovado suhkrut
- 6 spl kuuma kohvi
- 5 spl kakaopulbrit
- 2 muna
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl vanillisuhkrut
- veidi soola
- 210 g nisujahu
- 170 g Kreeka jogurtit või hapukoort
Kate:
- 50 g toasooja võid
- 100 g toasooja toorjuustu
- 20 g kakaopulbrit
- 80-100 g tuhksuhkrut
- soola
Kaunistuseks:
- väikeseid biskviitküpsiseid või Valeri küpsiseid (ninadeks)
- soolakringleid (sarvedeks)
- valge šokolaadi nööpe või M&M komme (silmadeks)
- külmkuivatatud pohli, punast martsipani, või väikseid punaseid komme (punasteks ninaotsteks)
- natuke muffini kattekreemi kaunistuste kinnitamiseks
Muffiniteks sega omavahel kuivained. Mõõda kaussi suhkur ja õli, mikserda 2 minutit. Lisa kuumale kohvile kakao ja sega ühtlaseks. Lisa kakao-kohvisegu õli-suhkrusegule. Lisa munad, sega ühtlaseks. Lisa kuivainesegu ja Kreeka jogurt või hapukoor, mikserda paari tõmbega ühtlaseks tainaks.
Jaga tainas 12 muffinivormi, mis on voodertatud pabervormidega.
Küpseta 180-kraadises ahjus u- 20-25 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Võta ahjust ja lase muffinitel täielikult jahtuda.
Kreemiks mikserda kõik koostisained ühtlaseks kreemiks. Tõsta külmikusse ootele. Kui muffinid on jahtunud, kata kreemiga ja silu kreem pealt ja äärtest siledaks. NB! Jäta natuke kreemi ka nina kinnitamiseks ja silmade joonistamiseks.
Kaunistamiseks aseta muffinile küpsisest nina, kasta punane nina kreemi ja kinnita küpsisele. Pane paika silmad ja joonista hambatikuga kreemist silmad. Viimasena lisa igale muffinile kaks soolakringlit sarvedeks. Serveeri kohe või hoiusta muffineid külmikus.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)