Maheda piparkoogimaitse ja valge šokolaadiga kaunistatud biscottid, mida mõnus tee kõrvale krõbistada.

  • 6,5-7 dl nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 1,5-2 tl piparkoogimaitseainet
  • näputäis soola
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 0,8 dl õli
  • 0,8 dl siirupit

Kaunistamiseks:

  • 100 g valget šokolaadi

Klopi munad lahti, sega juurde suhkur, õli ja siirup. Sega omavahel kõik kuivained. Lisa kuivained munasegule ja sega ühtlaseks tainaks, vajadusel lisa jahu (taigen peab olema sellise konsistensiga, et päts ahjuplaadil koos püsiks).

Jaga tainas kaheks osaks ja vormi neist piklikud pätsid, aseta ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 25-30 minutit või kui päts on pealt kuldpruun.

Võta ahjust ja jahuta 10 minutit. Lõika viiludeks (u. 1,5 cm) ja aseta taas ahjuplaadile, küpseta veel u. 5 minutit või kuniks viilud on krõbedad.

Jahuta täielikult ja kaunista sulatatud valge šokolaadiga.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)