Maitsev tomatine pastaroog suvikõrvitsaga. Kogused neljale sööjale.

  • u. 350 g spagette, fusillit või muud meelepärast pastatoodet
  • 5-6 keskmise suurusega tomatit
  • 1 keskmine suvikõrvits
  • 2 küüslauguküünt
  • peotäis värskeid basiilikulehti
  • soola, pipart
  • oliiviõli
  • parmesani juustu serveerimiseks

Tee tomatitele noaga ristilõiked, lase u. 2,5-liitrises (või suuremas) kastrulis vesi keema ning pane tomatid u. 10 sekundiks keevasse vette, et tomatitel kest lahti lööks. Püüa vahukulbi või suurema lusikaga tomatid veest välja, lase pisut jahtuda ning tõmba siis noa abil tomatitel kestad maha.

Samasse vette lisa 1 spl soola ning pane keema pasta, keeda vastavalt pakendil antud keetmisjuhistele al dente.

Vala pannile 2-3 spl oliiviõli, kuumuta selles kümmekond sekundit hakitud küüslauku ning seejärel lisa pannile kuubikuteks tükeldatud suvikõrvits. Kuumuta suvikõrvitsat pannil mõned minutid kõrgemal kuumusel, samal ajal pidevalt segades. Puhasta tomatid (lõika varrekohad välja) ja tükelda samuti suuremateks kuubikuteks ning lisa needki pannile. Alanda kuumust ning lase tomatitel madalal kuumusel pehmeks ja kreemjaks haududa, samal ajal valmivat kastet sagedasti segades. Sõltuvalt tomatitest (kas on tihkemad või vesisemad) võtab kastme valmimine aega u. 10-15 minutit. Kui on näha, et liigne vesi on pannilt ära auranud ning kaste on mõnusalt kreemjaks muutunud, maitsesta seda soola ja pipraga ning lisa ka peeneks hakitud basiilik.

Kui pasta on valmis, vala keeduvesi ära ning lisa paar sortsu rapsi- või oliiviõli, et vältida pasta kokkukleepumist. Aseta pasta taldrikule, pane peale tomatikaste ning parmesanilaastud.

Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)