Kohevad pannkoogid, kus saab ära kasutada seisma jäänud hapukoorejäägid. Maitsevad kõige paremini otse pannilt värske toormoosi või marjadega.

  • 3 muna
  • 3 spl suhkrut
  • 150-180 ml hapukoort
  • 3 spl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 spl mannat (täistera)

Eralda munakollased munavalgetest. Lisa munakollastele suhkur, hapukoor ning klopi ühtlaseks tainaks (ei ole vaja vahustada). Lisa eelnevalt segatud kuivained.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa jaokaupa tainale. Lase tainal seista u. 10 minutit. Küpseta pannil õlis kuldpruunid pannkoogid.

Serveeri (mustika) toormoosi ja piimaga. Sellest kogusest tuleb u. 25-30 pannkooki.

Retsept: ajakiri Naised, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)