India köögiklassikasse kuuluv roog (palak paneer), mis valmib kiirelt kui paneer on eelmisel päeval valmis tehtud. Vürtse lisa maitse järgi, antud retsepti järgi tuleb suhteliselt mahedamaitseline roog. Kogused kahele.

  • 250 g paneeri (india juust)
  • 1 sibul
  • 300-400 g spinatit (külmutatud)
  • 1 tl riivitud ingverit
  • 0,5 tl hakitud tšillit
  • 0,5 tl kurkumit (turmeric)
  • 2 tl soola
  • 1,5 dl rõõska koort (sobib nii kohvi- kui vahukoor)
  • 1,5 dl piima
  • praadimiseks õli

Tükelda paneer. Sulata spinat, nõruta (pigista vesi välja). Pane ootele. Haki sibul.

Kuumuta panni peal õlis riivitud ingver, et õli omastaks vürtsi maitse (u. 15 sekundit). Lisa tšilli ja kurkum. Sega ühtlaseks. Lisa sibul, prae see kiirelt klaasjaks.

Lisa spinat, sool, koor ja piim, keeda madalal tulel 2 minutit. Eemalda pannilt ja vahusta segu blenderis või saumikseris. Kalla tagasi pannile, lisa paneerikuubikud. Lase madalal tulel ca 10 minutit podiseda.

Serveeri riisi või india leibadega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)