Kõrge, pidulik ja pehme šokolaaditort, mille rikkalik Nutella kreem jätab suhu meeldiva pähkli-šokolaadise maitse. Tort valmista söömisele eelneval päeval.
Koogipõhjad:
- 300 g toasooja võid
- 2 dl suhkrut
- 0,5 tl soola
- 6 muna
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 400 g nisujahu
- 2,5 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soodat
- 50 g kakaopulbrit
- 150 g Kreeka jogurtit
- 50 g vahukoort
- 325 ml piima
Nutella kreem:
- 400 g maitsestamata toorjuustu
- 300 g Nutellat
- 2 dl vahukoort
Kaunistuseks:
- 80 g tumedat šokolaadi
- 30 g võid
- makroone, beseesid
Koogipõhjadeks vahusta või suhkruga, lisa ühekaupa munad. Sega ühes kausis kuivained (jahu, vanilje, sool, sooda, küpsetuspulber, kakao) ja teises kausis piim, Kreeka jogurt, koor. Lisa need vaheldumisi tainasse, segades nii vähe kui võimalik.
Jaga taigen kahe 20 cm-se koogivormi vahel ning küpseta 180-kraadises ahjus 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Võta ahjust ja jahuta.
Kreemiks sega kokku toasoe toorjuust ja Nutella. Vahusta eraldi kausis vahukoor ning lisa Nutella segu sisse.
Koogi kokkupanemiseks lõika koogipõhjad keskelt pooleks, nii et saad neli kihti. Aseta alumine koogipõhi koogivormi (kui koogivorm on madalam, toesta selle servi küpsetuspaberiga), kata 1/3 kreemiga, selle peale tõsta järgmine koogipõhi ja jätka. Ülemisele koogipõhjale ära kreemi pane. Kata pealt kilega ja tõsta tort ööseks külmkappi.
Kaunistamiseks sulata potis hakitud šokolaad ja või ning tõsta seda koogi servale, nii et seda ka küljele niriseb. Ülejäänud kreemiga kata tort pealt. Tõsta peale makroonid ja beseed ning lase veel 20 minutit külmikus taheneda.
Retsept (pisut muudetud kujul): Emma’s Lieblingsstücke, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)