New Yorgi juustukook

Juustukookide klassika – kõrge ja kergelt sidrunise maitsega luksuslik kook.

  • 250 g Digestive küpsiseid
  • 100 g võid
  • 1,2 kg Philadelphia toorjuustu (täisrasvast)
  • 350 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkurt
  • 5 suurt muna
  • 2 munakollast
  • Poole sidruni riivitud koor

Kirsikate:

  • 500g kirsse
  • 1,5 spl tärklist
  • 3 spl vett
  • 100 ml apelsinimahla
  • 0,5 sidruni riivitud koor
  • 1 spl sidrunimahla
  • 50 g suhkrut

Purusta küpsised peeneks, sega sulatatud võiga ja suru lusikaseljaga tugevalt 24 cm-se koogivormi põhja ja seintele (täitsa ülesse välja). Pane külmikusse ootele.

Vahusta toasoe toorjuust kergelt seda lusikaga ühtlaseks kloppides. Lisa suhkrud ja sidruni koor, sega. Lisa ühekaupa munad (jätkates alles siis kui muna on korralikult segunenud). Kalla segu küpsisepõhjale ja küpseta 12 minutit 260-kraadises ahjus. Seejärel alanda kuumust 150 kraadini ja küpseta veel tunnike. Küpsenud kook võdiseb veel keskelt pisut.

Võta kook ahjust ja tõmba terava noaga koogi ja koogivormi vahelt, et kook pragunema ei hakkaks. Jahuta täielikult.

Kirsikatteks sulata tärklis vees. Võta paksupõhjaline pann ning sega kirsid, apelsinimahl, sidrunimahl, sidruni koor ja suhkur. Lisa ka tärklise-vee segu ning kuumuta keskmisel kuumusel kuniks segu pakseneb. Jahuta segu enne kui koogile peale tõstad.

NB! Kui kasutad külmutatud kirsse, sulata need eelnevalt ja jäta koostisainetest ära apelsinimahl – kasuta selle asemel sulamisel eraldunud kirsimahla.

juustukoogid_nycheesecake

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine retsept
Kõrvitsa-juustukook
Järgmine retsept
Vaarika-valge šokolaadi juustukook
11 Kommentaari

January 6, 2015

Meie lemmik toorjuustukook, sulab suus. soovitn kindlalt proovida 🙂


October 19, 2015

seal retseptis viga sees – ahjus peaks ta teises raundis olema ikka 150 kraadi juures, mitte 115ga.


    October 19, 2015

    Mihkel, aitäh, viga nüüd parandatud!


October 31, 2015

Kuidagi ei mahu see kogus 24 cm läbimõõduga vormi ära, võtsin 26 cm vormi ja sinna mahtus napilt.


    October 31, 2015

    Tere, Anna! Tundub, et Sul on liiga madalate servadega koogivorm.


January 7, 2016

Ideaalne juustukook! Parajalt õhuke küpsisepõhi, kreemine täidis ja hapukas kirsikaste-võrratu maitsekooslus. Soovitan!


March 12, 2018

Suhkrukogus on küll natukene liiga suur, väga-väga magus tuli, muidu oli kook väga super.


November 22, 2018

Kas võiks kasutada ka kompotikirsse?


    November 22, 2018

    Jaa, võid kasutada!


January 1, 2019

Tänan väga suurepärase retsepti eest! Kas tohib küsida, kui jagada komponendid kaheks osaks , milline vorm võiks sobida ja kui kaua siis seda peaks küpsetama?


    January 2, 2019

    Tere, Irina! 15 või 18 cm läbimõõduga koogivorm ja küpsetusaeg ca 45 minutit. Jälgi ahjus toimuvat, kui kook vaid mõne cm raadiuses võdiseb, siis tuleb ahi välja lülitada.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kõrvitsa-juustukook

Veidi jõuluhõnguline juustukook, kus toorjuustukihtide vahel vürtsikas kõrvitsakoogitäidis, mida katab mahlane hapukooreglasuur.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.