Juustukookide klassika – kõrge ja kergelt sidrunise maitsega luksuslik kook.

  • 250 g Digestive küpsiseid
  • 100 g võid
  • 1,2 kg Philadelphia toorjuustu (täisrasvast)
  • 350 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkurt
  • 5 suurt muna
  • 2 munakollast
  • Poole sidruni riivitud koor

Kirsikate:

  • 500g kirsse
  • 1,5 spl tärklist
  • 3 spl vett
  • 100 ml apelsinimahla
  • 0,5 sidruni riivitud koor
  • 1 spl sidrunimahla
  • 50 g suhkrut

Purusta küpsised peeneks, sega sulatatud võiga ja suru lusikaseljaga tugevalt 24 cm-se koogivormi põhja ja seintele (täitsa ülesse välja). Pane külmikusse ootele.

Vahusta toasoe toorjuust kergelt seda lusikaga ühtlaseks kloppides. Lisa suhkrud ja sidruni koor, sega. Lisa ühekaupa munad (jätkates alles siis kui muna on korralikult segunenud). Kalla segu küpsisepõhjale ja küpseta 12 minutit 260-kraadises ahjus. Seejärel alanda kuumust 150 kraadini ja küpseta veel tunnike. Küpsenud kook võdiseb veel keskelt pisut.

Võta kook ahjust ja tõmba terava noaga koogi ja koogivormi vahelt, et kook pragunema ei hakkaks. Jahuta täielikult.

Kirsikatteks sulata tärklis vees. Võta paksupõhjaline pann ning sega kirsid, apelsinimahl, sidrunimahl, sidruni koor ja suhkur. Lisa ka tärklise-vee segu ning kuumuta keskmisel kuumusel kuniks segu pakseneb. Jahuta segu enne kui koogile peale tõstad.

NB! Kui kasutad külmutatud kirsse, sulata need eelnevalt ja jäta koostisainetest ära apelsinimahl – kasuta selle asemel sulamisel eraldunud kirsimahla.

juustukoogid_nycheesecake

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)