Jäätis, millele on ilu, kreemikuse (ja kalorsuse!) poolest raske vastast leida. Mustsõstrad on justkui selle jäätise jaoks loodud. Kui olime varasemalt jäätisemasina usku, siis see jäätis tõestab, et külmutatud maiustust saab väga edukalt ja lihtsasti ka täitsa käsitsi valmistada.
- 400 g mustsõstraid
- 100 ml õunamahla (või lihtsalt vett)
- 100 g suhkrut
- 4 dl 35% koort
- 400 g magustatud kondenspiima
Pane mustsõstrad ja õunamahl potti ning keeda 5 minutit. Lisa suhkur, kuumuta keemiseni ja keeda 3-5 minutit, kuniks segu pakseneb siirupiks. Lase pisut jahtuda, püreesta ja sõelu üleliigne tahke kraam välja. Jahuta toatemperatuurini.
Vahusta koor, kuniks moodustuvad pehmed tipud, nirista vahustamist jätkates sisse kondenspiim ja vahusta veel pisut. Kalla segu sügavkülmikusse minevasse anumasse ja nirista ühtlaselt peale mustsõstrasiirup.
Võta spaatel või suur lusikas ja sega segu nii, et teed spaatliga “8”. Pane sügavkülmikusse ja jäätis on 5-6 tunni pärast valmis.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Helene
Ma olen 11.aastane ja tegin seda järgi. tegin külmutatud marjadega. Kees küll päris kiiresti niie ei jõudnud teistele asjadele järgi. Nüüd ootan millal saaks maitsta 😀
Kuidas teha jäätist ‹ Perenaine.ee – retseptid
[…] Turvalisem variant on kasutada spetsiaalset retsepti, mis ei vajagi jäätisemasinaga valmistamist. Need retseptid on reeglina rammusamad, vt näiteks kondenspiima-vahukoore põhjal valmiv mustsõstrajäätis. […]
Sandra
Kas samal pôhimõttel saab teha nt maasikajäätist? Kas maasika siirup valmib samamoodi?
Eva@Perenaine
Põhimõtteliselt peaks saama küll, kuigi maasikates on rohkem vett. Keeda neid pisut rohkem, et paksem moos saada.