Rohkete mustikatega õrnalt sidruni-maitseline keeks.

  • 125 g võid
  • 2-2,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 4 dl nisujahu
  • 0,5 tl soodat
  • veidi soola
  • 1,5 dl keefiri
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • 1 sl sidrunimahla
  • 2-3 dl mustikaid

Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkades. Sega jahu hulka sooda ja sool, lisa võivahule vaheldumisi jahusegu ja keefir. Viimasena lisa ka riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl, sega ühtlaseks.

Vala pool tainast võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud pikliku keeksivormi. Raputa peale pool mustikakogusest, kata allesjäänud tainakogusega ja lisa teine pool mustikakogusest.

Küpseta keeksi 175-kraadises ahjus u. 40 minutit. Keeksi valmidust kontrolli puutikuga. Lase keeksil vormis jahtuda u. 15 minutit, seejärel kummuta keeks serveerimisalusele.

Retsept: raamat Kelmikad keeksid, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)