Riisiputru saab väga edukalt kasutada ka koogitäidisena, koogi täidis maitseb justkui küpsetatud vanillipuding, põhi on õhuke ja krõbe.

Põhi:

  • 150 g nisujahu
  • 60 g võid
  • 50 g suhkrut
  • 1 muna

Täidis:

  • 500 g hapukoort
  • 1-1,5 dl suhkrut
  • 3-4 muna
  • 300 ml (kõige tavalisemat) riisiputru
  • 1 kott(40g) Rufi vanillipudingupulbrit
  • 200 g mustikaid või muid marju

Sega põhja koostisained kiiresti omavahel kokku ja pane pooleks tunniks külmikusse.

Sega täidise valmistamiseks kõik komponendid omavahel kokku.

Suru tainas 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele ja küpseta 200-kraadises ahjus kuniks põhi on kuiv (ca 1o-12 minutit).

Seejärel pane mustikad eelküpsetatud põhjale ja vala ettevaatlikult peale täidis. Küpseta 185-kraadises kuumuses u. 45 minutit, kuniks täidis on täiesti küpsenud.

Retsept: toidublogi “Kiilike köögis”, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Mustika-õunakeeks
Järgmine postitus
Mustika-sidrunikeeks
2 Kommentaari

July 29, 2015

Mis mõõtmetes koogivormi on siin mõeldud ? 🙂


    July 29, 2015

    24 cm läbimõõdus. Vabandame, see oli välja jäänud. Head küpsetamist!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Mustika-õunakeeks

Mõnus vaheldus tavalisele keeksile, mustikad-õunad sobivad imehästi kokku.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.