Riisiputru saab väga edukalt kasutada ka koogitäidisena, koogi täidis maitseb justkui küpsetatud vanillipuding, põhi on õhuke ja krõbe.
Põhi:
- 150 g nisujahu
- 60 g võid
- 50 g suhkrut
- 1 muna
Täidis:
- 500 g hapukoort
- 1-1,5 dl suhkrut
- 3-4 muna
- 300 ml (kõige tavalisemat) riisiputru
- 1 kott(40g) Rufi vanillipudingupulbrit
- 200 g mustikaid või muid marju
Sega põhja koostisained kiiresti omavahel kokku ja pane pooleks tunniks külmikusse.
Sega täidise valmistamiseks kõik komponendid omavahel kokku.
Suru tainas 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele ja küpseta 200-kraadises ahjus kuniks põhi on kuiv (ca 1o-12 minutit).
Seejärel pane mustikad eelküpsetatud põhjale ja vala ettevaatlikult peale täidis. Küpseta 185-kraadises kuumuses u. 45 minutit, kuniks täidis on täiesti küpsenud.
Retsept: toidublogi “Kiilike köögis”, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Pirts
Mis mõõtmetes koogivormi on siin mõeldud ? 🙂
Eva@Perenaine
24 cm läbimõõdus. Vabandame, see oli välja jäänud. Head küpsetamist!