Mahlane mustikakook krõbeda mandliküpsise põhja peal. Retseptist saab teha ka ühe suurema koogi, aga kellel on piisavat pealehakkamist, meisterdab sellest kenad korvikesed. Kasuta 10 cm läbimõõduga korvikeste vorme.

Põhjaks läheb vaja:

  • 4 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl kaneeli
  • 100 g mandlilaastusid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 200 g võid
  • 1 muna

Katteks läheb vaja:

  • Mustikaid
  • 3 muna
  • 0,75 dl suhkrut
  • 2 dl hapukoort

Peenesta mandlilaastud näppude vahel. Sega kausis kuivained (jahu, sool, kaneel, mandlid ja suhkur). Näpi hulka külmad võitükid ja muna. Sega ühtlaseks tainaks, keera kilesse ja pane külmkappi vähemalt 30 minutiks. Põhi võid ka eelmisel õhtul valmis teha ja külmkappi ootele panna.

Määri korvikeste vormid kergelt võiga ja suru tainas nende põhja ja servadesse. Mida külmem tainas, seda parem – siis on lootust, et tainas korvikeste sees küpsedes laiali ei vaju. Küpseta tainapõhja 200 kraadises ahjus 8-10 minutit.

Nüüd on paras aeg kate valmistada. Selleks sega omavahel hapukoor, suhkrud ja munad. Ahjust välja võttes kalla korvikestesse mustikad ja selle peale vala muna-hapukoore segu.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35 minutit. Jahtudes lisa korvikeste peale veel rohkem mustikaid.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)