Šokolaadise põhjaga ja kreemise täidisega mustikakook Eesti iseseisvumise taastamise tähtpäevaks. Maitseb hea küpsetamispäeval, koogi maitse muutub veel paremaks järgmisel päeval.

Põhi:

  • 100 g võid
  • 1 dl fariinsuhkrut
  • 1 muna
  • 2,5 dl jahu
  • 2 sl kakaod
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 400 g kohupiiima
  • 200 g toorjuustu
  • 1 dl hapukoort
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • sidrunimahla maitse järgi
  • 2 sl jahu
Kate:
  • 200-300 g mustikaid(kui kasutad sügavkülmutatuid mustikaid, sega marjad 2 sl tärklisega)
Põhjaks vahusta või suhkruga kohevaks kreemiks, lisa edasi vahustades muna. Sega juurde jahuga segatud kakao ja küpsetuspulber. Vajuta tainas 24-cm kogivormi põhja ja äärtele, eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 min (kata koogiääred fooliumiga, et need alla ei vajuks).
Täidiseks vahusta kergelt munad suhkruga, lisa toorjuust, kohupiim ja hapukoor. Sega ühtlaseks, lisa ka sidrunimahl ja jahu. Vala täidis eelküpsetatud(jahutatud) põhjale, raputa peale ka mustikad. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus u.45-50 minutit.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)