Nendes muffinites on üheskoos nii magus (tainas), mõrkjas (tume šokolaad) kui ka hapu (kirsid) maitse. Kui sulle meeldib vedel šokolaad, söö muffineid soojalt, aga kui tahkel kujul, siis oota kuni muffinid jahtunud. Tainakogusest saab ca 12 suurt muffinit.

  • 125g võid
  • 1,25 dl suhkrut
  • 1 dl hapukoort
  • 2 muna
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1,5 dl mandlijahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 100g tumedat šokolaadi (näiteks Fazeri tumedat küpsetusšokolaadi)
  • 2 peotäit kividest puhastatud kirsse (värskeid või külmutatud)

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa hapukoor ja ükshaaval munad. Sega küpsetuspulber eelnevalt jahudega ja lisa taignale. Lõika šokolaadiruudud noaga neljaks, lisa needki koos kirssidega. Kui kasutad külmutatud kirsse, siis ära neid eelnevalt üles sulata. Sega läbi ja jaota muffinivormidesse.

Küpseta 180 kraadi juures ca 25 minutit või kuniks muffinid on helepruunid ja köök täitunud muffinite lõhnaga.

Kaunista soovi korral sulašokolaadi ja šokolaadi sisse pistetud kirssidega. Lase šokolaadil enne lauale tõstmist taheneda.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)