Meil on eile kodulehel esimene tassikoogikeste ehk cupcakes’ retsept – šokolaadi-kohvi tassikoogid Elisalt. Kuna me ise pole kõige suuremad tassikoogikeste eksperdid, siis võtsime ühendust Tallinnas kondiitrina tegutseva, Ameerika päritolu kondiitri Heidi Park’iga. Meid huvitas, mis vahe on muffinitel ja tassikookidel.

Heidi vastas meile:  Tassikookidel on suhkru ja rasvaine osakaal jahuga võrreldes suurem (võrreldes muffinitega, kus on jahu osakaal suurem). Suhkur ja rasvaine mõjutavad muna kalgendumist ja gluteenivõrgustiku moodustumist, seega on valmis küpsetis õrnema tekstuuriga kui muffinitel. Tassikoogid on (erinevatelt muffinitest) alati pealt kaunistatud.

Romantilised roosi tassikoogikesed BBC Good Foodi lehelt.