Selle plaadikoogi valmistamine võtab küll natuke aega, kuid kooki söövad needki, kes tavaliselt datleid ei söö.

  • 250 g datleid
  • 1-1,5 dl vett
  • 150 g võid
  • 2 muna
  • 2 dl fariinisuhkrut
  • 1 dl mett
  • 2 dl hapukoort
  • 3,5 dl nisujahu
  • 1,5 tl soodat
  • 2 tl kardemoni
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Tükelda datlid. Kalla potti ja keeda veega pehmeks (u. 15 minutit). Jahuta ja püreesta.

Sulata või. Vahusta munad fariinsuhkruga, lisa vedel mesi, sulatatud või ja hapukoor. Lisa datlimass.

Sega jahu sooda, kardemoni ja vaniljesuhkruga ning sega tainasse. Vala ahjuvormi ning küpseta 175-kraadises ahjus 50 minutit.

Retsept: ajakirjast Kodukiri (detsember 2008), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)