Jätkame Perenaine.ee lugejate poolt saadetud šokolaadikookide avaldamist.

Marili saatis oma lemmiku šokolaadikeeksi retsepti:

  • 200g jahu
  • 0,5tl küpsetuspulbrit
  • 150g võid
  • 50g kakaod
  • 180g suhkrut
  • 1sl vanilliekstrakti
  • 2 muna
  • 80ml hapukoort
  • 125ml keevat vett
  • 150g šokolaadi
Siirup:
  • 0,5 tl kakaod
  • 60ml vett
  • 40g suhkrut
Pane köögikombaini jahu, küpsetuspulber, kakao, suhkur, toasoe või, munad, vanilje ja hapukoor. Sega ühtlaseks siidiseks pruuniks tainaks. Lisa juurde ka keev vesi, töötle ühtlaseks tainaks. Lülita kombain välja, lisa tainale tükeldatud šokolaad. Kummuta tainas ettevalmistatud pikliku keeksivormi. Küpseta 170-kraadises ahjus umbes tund aega. Katsu keeksi valmidust puutikuga.
Veidi enne keeksi valmimist pane siirupiks vajaminevad kakao, vesi ja suhkur kastrulisse ja keeda umbes 5 minutit, kuni siirup muutub paksuks.
Võta keeks ahjust ja jäta vormi jahtuma. Tee puutikuga keeksi sisse mõned augud ja tõsta lusikaga siirup keeksi peale.
Kui keeks on täielikult jahtunud, libista see vormist välja. Kaunista šokolaadilaastudega.
PS  Šokolaadi laastude asemel kasutas Marili kaunistamiseks sulatatud valget šokolaadi!
———————————
Margot Vahtra saatis foto tumeda šokolaadi juustukoogist, mille valmistas kooli sünnipäevaks!
Retsept on pärit Juustukookide raamatust. Šokolaadiglasuur on tehtud tumedast šokolaadist, võist ja vahukoorest. Kiri on tehtud valgest šokolaadist ning lilled ja lehed on meisterdatud martsipanist, mis on värvitud toiduvärvidega.
———–
Pia saatis meile virtuaalsed brownie’d toorjuustuga:

Brownie kiht:

  • 200g šokolaadi
  • 200g võid
  • 200g tuhksuhkurt
  • 3 muna
  • 110g jahu

Toorjuustukiht:

  • 400g toorjuustu
  • 150g tuhksuhkurt
  • 0,5 tl vaniljeekstrakti
  • 2 muna

Sulata vesivannil shokolaadi. Samal ajal vahusta toasoe või tuhksuhkruga, lisades lõpupoole ükshaaval munad. Seejärel lisa tasapisi sõelutud jahu, kõige lõpuks sulašokolaad. Vahusta toorjuust tuhksuhkruga (+ pool tl vaniljeekstrakti), lisades ükshaaval kaks muna.

Kalla 28 cm võitatud koogivormi esmalt brownie taigen, selle peale toorjuustusegu. Küpseta 170kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni cheesecake on tahenenud ja äärtest kuldne.

—–