Tiramisu, mis valmib traditsioonilise kohvi asemel hoopis matcha ehk rohelise tee pulbriga.
- 400 g Ladyfingers küpsiseid
- 400 g mascarpone’t
- 2 dl 35% koort
- 3 spl suhkrut
- 1,5 spl matcha pulbrit (nt Hi Matcha kulinaaria*)
- 1,5 dl hapukat õunamoosi
Vahusta koor ja suhkur, sega sisse mascarpone.
Vispelda 1 spl matcha pulbrit 1,5 dl 80-kraadise veega. Kasta küpsised matcha sisse ja pane tihedalt 15×15 cm suuruse koogivormi põhja, alumiseks koogikihiks (kata see eelnevalt küpsetuspaberiga, et koogi pärast vormi seest ilusti välja saad). Tõsta peale 3 spl mascarpone kreemi, silu ühtlaseks ja kata õunamoosiga.
Laota selle peale järgmine kiht küpsiseid, mida oled taas matcha’seks teinud. Tõsta peale mascarpone ja siis tee viimane küpsisekiht, kattes ka selle õhukese mascarpone kihiga. Kata pealt toidukilega ning aseta ööseks külmkappi tahenema.
Võta koogivormist, sõelu peale ülejäänud matcha ning lõika tiramisu sobivateks tükkideks.
*Retseptis on kasutatud Hi Matcha kulinaaria matcha pulbrit, mis on eriti sobilik just toidu valmistamiseks.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)