Ootame jätkuvalt Perenaine.ee lugejate lemmikuid šokolaadikooke (kõigi saatjate vahel loosime igal nädalal Fazeri auhindu!), vt reegleid siit. Alljärgnevalt meile täna laekunud isuäratav retsept Mari-Liis Postilt:

Sooviksin saata Teile oma lemmiku šokolaadikookide maailmas. Selleks on Pere ja Kodu ajakirja Pereköögi lisast leitud kook toorjuustuga. Mõningate minupoolsete täiendustega on retsept järgmine:

Marmorjad marja-koogid

Põhi:
300 g šokolaadi
200 g võid
2 dl suhkrut
4 muna
3,5 dl jahu
1 tl vanillisuhkur
2 dl vaarikaid (väga hea koogi saab ka jõhvikatega)

Toorjuustusegu:
200 g maitsestamata toorjuustu
0,5 dl suhkrut
1 muna
1 sl jahu

Kogused on mõeldud 20×30 cm neljakandilisele koogivormile.

Sulata šokolaad ja või kuumaveevannil ning lisa veidi jahtunud šokolaadile jahu. Vahusta munad suhkruga kõvaks valgeks vahuks ning lisa šokolaadisegu. Hea on edasi segada samuti mikseriga, siis seguneb šokolaad ja munavaht paremini.

Mikserda teises kausis kokku toorjuustusegu ained. Oluline oleks, et nii šokolaadipõhi kui ka toorjuustusegu jääks sama konsistentsiga. Kui üks on liiga vedel, on neid raskem omavahel nõnda segada, et tekiks ilus muster. Enamasti võib  paksemaks jääda toorjuustusegu. Seega olen mõnikord toorjuustusegule vedeldamiseks juurde lisanud teise muna või natukene rõõska koort.

Vala vormi šokolaadisegu ja seejärel ühtlase kihina peale juustusegu. Sega kergelt kahvliga, et valge ja pruun kiht  osaliselt seguneks ning tekiks marmorjas muster. Vajuta pinnale marjad ning küpseta 175°C juures 20 minutit. Ära rohkem küpseta, isegi kui kook ei tundu veel valmis ja on vedel – just õigel ajal ahjust väljavõetuna jahtub kook  mahlaseks ja maitsvaks.