Jätkame Perenaine.ee lugejate poolt saadetud šokolaadikookide avaldamist (kõigi saatjate vahel loosime igal nädalal Fazeri auhindu!), vt reegleid siit. Alljärgnevalt kaks retsepti Marjo Ilveselt, tänud Marjole!

Kohupiimatort valge šokolaadiga

* 400-500 g valmis biskviitpõhja (võib ka ise valmistada)
* 500 g maitsestamata kohupiimapastat
* 200 g valget šokolaadi
* 180 g mustsõstraid
* 100 g 35% rõõska koort
* 1/2 tl kaneeli
* Immutamiseks mahla või piima

Sulata šokolaad ning sega kokku toasooja kohupiimapasta ja vahustatud vahukoorega. Maitsesta segu kaneeliga.
Lõika biskviitpõhi kolmeks kettaks. Enne kasutamist immuta biskviite mahla või piimaga.
Kolmandik kreemist ning pooled marjad tõsta esimesele immutatud biskviidikihile ning aseta sellele teine immutatud biskviidikiht. Teisele biskviidikihile tõsta kolmandik kreemist ning ülejäänud marjad. Aseta kõige peale kolmas immutatud biskviidikiht ning kata kogu tort ülejäänud kreemiga.

Hoia torti enne serveerimist vähemalt kaks tundi külmas. Kõige parem maitseb tort järgmisel päeval.

Allikas: Väike šokolaadiraamat (Kalev)

Šokolaadi-kookosemuffinid

* 1 dl fariinsuhkrut
* 2 muna
* 70 g sulatatud küpsetusmargariini
* 4 dl jahu
* 2 tl küpsetuspulbrit
* 2 dl piima
* 2,5 dl kookoshelbeid
* 100 g valget šokolaadi

Vahusta toasoojad munad suhkruga tihedaks heledaks vahuks. Lisa sulanud ja jahtunud margariin. Lisa piim. Sõelu peale küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega tainas ühtlaseks. Lisa noaga tükeldatud šokolaad ja kookoshelbed ning sega läbi. Tõsta tainas pabervormidega vooderdatud muffinivormidesse. Küpseta 200 kraadi juures 18-20 minutit.
Parimad külmkapikülmana.

Allikas: Kokaraamat.ee