Alljärgnev versioon räimedest on tehtud väga lihtsal viisil – ei mingit paneerimist ega praadimist, lao kalad vormi, pista ahju ja ongi valmis.
- 1 kg räimi
- 1 sibul
- 1 väike porgand
- 2 küüslauguküünt
- 1,25 dl veiniäädikat (5%)
- 2,25 dl vett
- 1 sl oliiviõli
- 1 sl mett
- 1,5 tl soola
- 5 tera musta pipart
- 5 tera vürtsi
- 5 kadakamarja
- paar loorberilehte
Puhasta kalad, pese ning nõruta. Lõika sibul rõngasteks, porgand ja küüslauk õhukesteks viiludeks. Lao kiht räimi ahjunõusse, seejärel pane kiht aedvilju, siis jälle kalad, kõige peale sibul-porgand. Sega kõik marinaadiained omavahel kokku, lase keema tõusta ja kalla peale.
Pane vorm ahju ja küpseta 175 kraadi juures 30 minutit, tõsta välja ja lase täielikult jahtuda.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)