Alljärgnev versioon räimedest on tehtud väga lihtsal viisil –  ei mingit paneerimist ega praadimist, lao kalad vormi, pista ahju ja ongi valmis.

  • 1 kg räimi
  • 1 sibul
  • 1 väike porgand
  • 2 küüslauguküünt
  • 1,25 dl veiniäädikat (5%)
  • 2,25 dl vett
  • 1 sl oliiviõli
  • 1 sl mett
  • 1,5 tl soola
  • 5 tera musta pipart
  • 5 tera vürtsi
  • 5 kadakamarja
  • paar loorberilehte

Puhasta kalad, pese ning nõruta. Lõika sibul rõngasteks, porgand ja küüslauk õhukesteks viiludeks. Lao kiht räimi ahjunõusse, seejärel pane kiht aedvilju, siis jälle kalad, kõige peale sibul-porgand. Sega kõik marinaadiained omavahel kokku, lase keema tõusta ja kalla peale.

Pane vorm ahju ja küpseta 175 kraadi juures 30 minutit, tõsta välja ja lase täielikult jahtuda.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)