Kevadiselt värskendav pehme ja õhuline mousse tort tervisliku, Islandilt pärit hapendatud piimatoote skyr’iga.

Koogipõhi:

  • 2 muna
  • 2 spl suhkrut
  • 2 spl riisijahu (võid asendada ka tavalise nisujahuga)
  • 1 spl kartulitärklist
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 2 dl mangopüreed
  • 400 g skyr’i
  • 2 dl 35% koort
  • 1 dl suhkrut
  • 6 lehte želatiini
  • 100 g külmutatud vaarikaid

Kaunistuseks:

  • mõned beseeküpsised
  • peotäis mustikaid
  • mõned külmkuivatatud maasikad

Koogipõhjaks vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks. Sega riisijahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber ning sõelu vahustatud munade hulka. Sega ettevaatlikult ühtlaseks ning kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud 24 cm-se lahtikäiva koogivormi sisse. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 14 minutit (kontrolli küpsust puutiku abiga). Võta ahjust ja jäta vormi sisse jahtuma.

Täidiseks kalla mangopüree suuremasse potti ja pane želatiinilehed püree sisse nii, et need saaksid nii alt kui pealt püreega kokku. Lase ca 5 minutit paisuda, tõsta siis koos potiga tulele ja kuumuta madalal temperatuuril pidevalt segades, kuniks želatiin on sulanud ja segu ühtlane.

Vahusta koor ja suhkur. Sega sisse skyr. Sega mangomassiga.

Koogi kokkupanemiseks aseta jahtunud koogipõhjale ühtlaselt vaarikad. Tõsta ettevaatlikult peale täidis. Kata pealt kilega ning tõsta vähemalt 5 tunniks (või ööseks) külmkappi tahenema.

Vahetult enne serveerimist kaunista besee, mustikate ja purustatud külmkuivatatud maasikatega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)

mango-skyr-cake-slice