Kerge ja värske magustoit, mida võib serveerida ka lihtsalt külma joogina.

  • 250 g mangopüreed (2 mangot)
  • 115 g maitsestamata jogurtit
  • 100 g piima
  • 20 g mett
  • 1-2 tl roosivett
  • 1/4 tl tseiloni kaneeli, jahvatatud
  • Serveerimiseks puuvilju: arbuusi, kiivit, mangot, granadilliseemneid ja jääkülma porgandimahla

Mangopüree tegemiseks koori ja tükelda kaks mangot, püreesta ja kurna läbi sõela. NB! Sõelumine on äärmiselt oluline, kuna püreesse jääb paratamatult hulk mangokiudusid ja need on süües väga ebameeldivad.

Mikserda omavahel mangopüree, jogurt, piim, mesi, roosivesi ja kaneel. Hoia tund aega jääkapis. 15 minutit enne serveerimist tõsta tavalisse külmikusse.

Tükelda puuviljad väikesteks kuubikuteks. Tõsta klaasi kolmandiku jagu puuviljakuubikuid, peale vala mango lassi, jättes pisut ruumi porgandivahule. Kalla klaasitäis külma porgandimahla kitsasse kõrgesse anumasse ja vahusta saumiksriga, hoides miksrit just tasapinna all ja mitte sügavamal. Tõsta vaht klaasidesse ja serveeri kohe!

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)