Sinihallitusjuust ja rukola tasakaalustavad selles roas peedi magusust. Kui kasutad varem valmis keedetud peeti, siis valmib see roog üsna kiirelt.
- 200 g penne makarone
- 1 suur sibul
- 1 küüsluguküüs
- õli
- 75 g sinihallitusjuustu
- 300 g keedupeeti
- 1,5 dl kohvikoort
- soola
- pipart
- peotäis rukolat
Keeda makaronid, kurna. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kalla pannile törts õli ja prae kuni sibul on klaasjas. Lisa koor, murenda sisse hallitusjuust, sega. Lisa riivitud keedupeet, soola ja pipart ja kuumuta kõik läbi. Lisa hakitud rukolat, lisa makaronid, sega ruttu läbi ja serveeri kohe.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Terje
Mulle tohutult meeldivad need penne makaronid kuna nad on parja suurusega ja samuti meeldib mulle nende kuju :),mitte ,et see muudaks maitseomadusi vaid miskipärast olen jäänud nende makaronide juurde pidama ja need on saanud minu lemmikuks. Selles retseptis on aga lisaks veel toiduained mida samuti väga armastan: sinihallitusjuust,keedupeet (mis on lisaks veel oma toitainete,mineraalainete ja vitamiinide poolest ka väga kasulik) ning muidugi küüslauk mida peaks kogu aeg tarbima. Kogu see kooslus selles retseptis teeb sellest suurepäraste maitseomadustega roa ning lisaks veel väga tervisliku. Seega soovitan seda kõigile. Mulle see on üks vaieldamatutest lemmikutest 🙂
Birgit
Minu lemmikkomponentidest ülimaitsev roog!