Retsept vanaema märkmevihikust. Neile, kel on veel alles vanad küpsiserauad ja kes viitsivad pühapäevahommikut lõbusalt sisustada.

  • 2 muna
  • 130 g suhkrut
  • 70 g võid
  • 150 g majoneesi
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 25 g kartulitärklist
  • 90 g jahu
  • soola

Klopi muna suhkruga heledaks. Sulata või. Sõelu jahu, tärklis ja küpsetuspulber muna hulka, sega ühtlaseks, nii et jahuklimpe ei oleks.

Lisa sulatatud või, majonees ja natuke soola. Sega kõik kokku kergelt voolavaks massiks.

Aja küpsiseraua mõlemad pooled kuumaks ja õlita. Vala lusikatäis tainast igasse vahesse, klõpsa pooled kokku ja küpseta keskmisel-kõrgel tulel neli minutit, pöörates raudu iga minuti järel, et mõlemad pooled küpseksid võrdselt.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)