Kui munaga praetud magusaid röstsaiu nimetatakse Windsori vaeseteks rüütliteks, siis nii rikkaliku täidisega magusaid röstsaiu võiks küll rikasteks rüütliteks kutsuda. Kogused ühele.

  • 2 viilu röstsaia
  • 1 muna, munavalge ja -kollane eraldatud
  • 3 spl rõõska koort
  • vanillipastat
  • suhkrut
  • 50 g kohupiima, tavalist
  • 9 kuni 12 maasikat, olenevalt suurusest

Klopi munavalge kahvliga lahti, just nii palju, et tekivad väikesed mullikesed, aga mitte rohkem. Sega munavalge kohupiimaga ja maitsesta suhkruga vastavalt vajadusele. Kui kasutad maitsestatud kohupiima, siis peaks ühest lusikatäiest kindlasti piisama.

Vahusta munakollane lusikatäie suhkruga heledaks, maitsesta noaotsatäie vanillipasta ja paari tera soolaga (aitab maitsed paremini esile tuua, kuid ei ole kohustuslik). Lisa koor ja sega ühtlaseks.

Võta esimene röstsaiaviil ja määri pool kohupiimasegust sinna peale, ilusti laiali kuni äärteni. Kata maasikapoolikute või tervete pisemate maasikatega. Määri teine pool kohupiimast teisele röstsaiaviilule a vajuta maasikate peale, kohupiimaga külg allapoole.

Vajuta üsna tugevasti kokku, keera teine külg ja vajuta veel kord.

Nüüd kasta saadud sändvitš munakollase-koore sisse, nii et mõlemad küljed imaksid vedelikku natuke endasse. Aita lusikaga kaasa, et ka küljed ja servad saaksid kaetud.

Prae pannil või ja õli segus mõlemalt poolt kuldseks.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)